Nainen synnytti jättiläisvauvan: ”Näytti tarhaikäiseltä”

Ohhoh! · Stara.fi

Guinnessin ennätyskirjan mukaan maailman suurin vauva syntyi Yhdysvalloissa Ohion osavaltion Sevillen kaupungissa vuonna 1879. Tuolloin Anna Batesin lapsi painoi huimat 10,4 kiloa ja oli 76 senttiä pitkä. Pienokainen kuitenkin kuoli yksitoista tuntia myöhemmin.

Keskimäärin vauvat painavat noin 3,4 kiloa, mutta nyt amerikkalainen Anetta Beckwith on synnyttänyt Milwaukeen naistensairaalassa 5,7 kiloa painaneen jättiläisvauvan. Se oli suurin koskaan kyseisessä sairaalassa syntynyt lapsi. Silminnäkijöiden mukaan Jordan Tucker Beckwith -niminen vauva näytti jo heti synnyttyään siltä, että se voisi mennä saman tien lastentarhaan, Fox News uutisoi.

Kuva: Fox News

Televisiouutisten mukaan sairaalan henkilökunta oli järkyttynyt lapsen suuresta koosta. Äiti kertoi haastattelussa kuinka henkilökunta oli haukkonut henkeään synnytyksen jälkeen ja todennut lapsen olevan valtava. Lapsi oli syntyessään normaalin nelikuukautisen lapsen kokoinen. Lapsi syntyi viikon myöhässä lasketusta ajasta.