Penkkipunnerrus-lelusarja nelivuotiaille – terveysväki raivostui

Ohhoh! · Stara.fi

Kautta aikojen terveysviranomaiset ovat todenneet, että liian nuorena aloitettu punttien nosteleminen voi olla vahingollista. Nyt eräs leluvalmistaja on ilmeisesti ollut kuitenkin toista mieltä, sillä myyntiin on tullut lasten kuntosali Kid-E-Fit Weight Bench, jonka kohderyhmänä ovat 4 – 8-vuotiaat lapset.

Lasten vanhemmat ja terveysammattilaiset ovat suuttuneet tuotteesta perin pohjin. Ammattilaisten mukaan 79,99 dollarilla myytävän kuntosalisarjan käyttäminen voi aiheuttaa lapsille fyysisiä vaurioita. Sarjaan kuuluu penkkipunnerrus-laite, jossa lapsi voi nostaa varsin aidonnäköistä kahden kilon painoa. Vedellä ja hiekalla täytettynä painoista saadaan jopa viiden kilon painoiset.

– Painonnosto ei ole hyväksi kenellekään alle 16-vuotiaalle, eikä erityisesti pikkulapsille. Vanhempien pitäisi rohkaista lapsia leikkimään ulkona sen sijaan että he käyttäisivät rahaa tällaiseen, lääkäri Ian Campbell kommentoi Mirror-lehdessä.