Näin Yhdysvalloissa: Mies haukkui poliisikoiralle – vankilatuomio uhkaa

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa kaikki on mahdollista, ja monet ovatkin jo tietoisia maan monista erikoisista lakipykälistä. Nyt otsikoihin on kuitenkin noussut poikkeuksellisen uskomaton tapaus sananvapaudesta, sillä mies pidätettiin ja on saamassa jopa vankilatuomion haukuttuaan poliisikoiralle.

Ohilainen poliisipartio pidätti 25-vuotiaan Ryan James Stephensin 3. huhtikuuta, kun tämä oli haukkunut takaisin hänelle ensin haukkuneelle poliisikoiralle. Poliisien mukaan kyse oli koiran, eli virkatehtävissä olevan poliisin, härnäämisestä. Koira oli ollut sisällä poliisiautossa ja syytetty auton ulkopuolella. Koirapoliisi ei kuitenkaan osannut kertoa mitä koiran ja pidätetyn välinen keskustelu oli hänen mukaansa pitänyt sisällään.

Stephensin asianaja Jim Hardin on asiasta uutisoineen New York Daily News -lehden mukaan vedonnut tapauksessa sananvapauteen, eli siihen että hänen päämiehensä saa halutessaan haukkua takaisin myös poliisikoiralle. Miestä uhkaa pahimmillaan jopa kahden kuukauden vankilatuomio, mikäli hänet todetaan syylliseksi. Asianajajan mukaan kyse on sananvapaudesta sai kielestä selvää tai ei. Samalla hän on kyseenalaistanut näkemyksen, että lain mukaan koiralle haukkumisesta voi joutua vankilaan.