Tutkimuslaitos ennusti iPadin hämmentävän tarkasti jo vuonna 1994

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Viime vuonna myyntiin tullut Applen iPad oli media-alalla mullistavin keksintö vuosikausiin. Se tasoitti samalla tietä tablet-tietokoneiden läpimurrolle, johon sitä edeltävät kirjojen lukulaitteet eivät vielä kyenneet. Nyt julkisuuteen on tullut hämmentävä video vuodelta 1994.

13 minuutin pituisella videolla iPadin ja muiden nykyisten tablet-tietokoneiden ja lukulaitteiden toimintaperiaatteet kerrotaan uskomattoman tarkasti. Tämä selviää, kun videolla esiteltävän laitteen toimintoja, kokoa ja käyttöliittymää verrataan vaikkapa Applen iPadiin. Mikäli video on todellinen, ei Steve Jobsin suunnittelijat lopulta olekaan lopulta olleet kovin innovatiivisia.

Videolla otetaan kantaa myös parhaillaan kovassa käymistilassa olevaan keskusteluun sanomalehtien tulevaisuudesta. Tutkimuslaitoksen johtaja toteaa siinä vuonna 1994, että sanomalehdet eivät ole katoamassa minnekään, vaan ennemminkin kasvamassa mikäli ne osaava hyödyntää median murroksen oikein.