Jalkapallotähti ilmoitti hakkaavansa tuoreen kansanedustajan

Ohhoh! · Stara.fi

Eilen suomalaisessa mediassa nähtiin mielenkiintoinen episodi, kun Helsingin Sanomat julkaisi videon tuoreen kansanedustajan tutustumisesta eduskuntaan. Videolla Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen laukoi rasistiseksi katsottavia mielipiteitä, jotka saivat runsaasti kritiikkiä erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Perparim Hetemaj kommentoi Hakkaraisen kommentteja samana päivänä Facebookissa. Hänen siskonsa Fatbardhe Hetemaj oli vaaleissa ehdolla, mutta ei tullut valituksi eduskuntaan. Ilta-Sanomien mukaan futistähti ilmaisi tuohtumuksensa varsin voimakkaasti, sillä hän uhkasi kansanedustajaa väkivallalla.

– Miten voi olla mahdollista että tälläinen ihminen tulee valituks!? Jos mä nään joku päivä tän idiootin niin tiputan ekalla! Perparim Hetemaj kirjoitti yhteisöpalvelussa.

Oli urheilutähden mielipide oikeutettu tai ei, on kansanedustajan uhkaaminen väkivallalla tuomittu laajasti.  Aamulehden keskustelussa kritisoitiin Hakkaraisen kommentteja, mutta samalla häntä pyydettiin tekemään rikosilmoitus Hetemaj’n julkaisemasta laittomasta uhkauksesta. Monet asiaa kommentoineet ovat sitä mieltä, että kansanedustajan uhkaamiseen tulisi suhtautua erittäin vakavasti.