Vaateyhtiön johtajalle rajut syytökset: ”Teinityttöjä seksiorjina, nakukuvia netissä…”

Ohhoh! · Stara.fi

Yksi viime vuosien kohutuimmista vaatemerkeistä, American Apparel, järjesti taannoin mainosmielessä kilpailun, jossa haettiin maailman parasta peppua. Alastomia naisia mainoksissaan surutta käyttävä yhtiö on nyt joutumassa oikeuteen toimitusjohtajansa kyseenalaisten puuhien takia.

Aiemmin yhtiön henkilökuntaan kuuluvat ovat väittäneet, että yhtiön toimitusjohtaja Dov Charney on pitänyt teini-ikäisiä tyttöjä seksiorjinaan. Nyt syytökset saavat jatkua, sillä yhtiön henkilökuntaan kuuluva Irene Morales väittää, että yhtiön toimitusjohtaja olisi julkaissut hänestä luvattomasti alastonkuvan verkossa. Sitä ennen johtaja oli pakottanut naisen seksiin New Yorkin Manhattanilla sijaitsevassa asunnossa uhkaamalla potkuilla.

Tapauksen jälkeen erääseen nettiblogiin ilmestyi kuvia Moralesin ja yhtiön kahden muun työntekijän alastonkuvia. Nyt Morales on haastanut sekä johtajan että yhtiön oikeuteen. Kanteessaan nainen nimittää toimitusjohtajaa seksuaaliseksi saalistajaksi. Parhaillaan Charney on useiden vastaavien oikeusjuttujen kohteena. Yhtiö ei ole suostunut kommentoimaan syytöksiä.