Vanhemmat raivostuivat: Koulu antoi 10-vuotiaalle seksikirjan

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvallat on tunnetusti varsin kaksinaismoralistinen maa, jossa televisiossa seksiä ja murhia nähdään päivittäin, mutta esimerkiksi perheenjäsenen näkeminen alastomana on joillekin täysin mahdoton ajatus. Alastomuus ja seksi herättävätkin maassa usein suuria tunteita.

Nyt kohua on aiheuttanut tapaus, jossa kymmenvuotias tyttö on saanut koulusta What’s the Big Secret -nimisen kirjan, jossa kerrotaan kuvien kanssa muiden muassa seksistä, ihmisten lisääntymisestä ja masturboinnista. Washingtonissa asuvan perheen vanhemmat raivostuivat huomatessaan millaisen kirjan heidän tyttärensä toi koulusta kotiin. Nyt perheen äiti Jennifer Swedeoson on tehnyt koulun toiminnasta valituksen.

– Aluksi kirja oli ihan hyvä, mutta sitten kun selasin sitä pidemmälle, niin siinä puhuttiin yhä enemmän seksistä. Se oli hänelle aivan liian rajua, Jennifer Swedeoson kertoi Q13 Fox -radioaseman haastattelussa.

Kouluviranomaisten mukaan kyseinen kirja kuuluu alueella sallittujen joukkoon, vaikka siinä kerrotaan seksistä varsin suorasukaisesti ja kiertelemättä. Se on ollut käytössä kouluissa jo kymmenen vuoden ajan. Äidin mukaan seksistä kertominen kymmenvuotiaille on aivan liian aikaista. Hän ei ole suivaantunut itse kirjasta, vaan siitä että koulu ei kertonut että sellaisia jaetaan oppilaille.