Uutislähetyksessä karmaiseva Osama-moka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalaisissa medioissa on ollut tänään nopeasti vilkaistuna vain yksi uutinen; Osama Bin Ladenin väitetty kuolema Pakistanissa. Uutistoimistoissa ja televisiokanavilla on ollut kiirettä hankkia uutisen taustalle nopeasti mahdollisimman paljon materiaalia, ja kiireessä syntyy joskus myös virheitä.

Harvinaisen noloon virheeseen on nyt sortunut Fox40-televisiokanavan uutistoimitus. Kanavan uutislähetyksessä nähtiin kuinka tekstigeneraattoriin oli syötetty harmittava virhe, sillä ruudussa julistettiin kuinka ”Obama Bin Laden on kuollut”. Virheen tekee tavallista nolommaksi se, että Barack Obama on Yhdysvaltojen presidentti ja hänen nimeään on aiemminkin verrattu lähinnä pilkkamielessä Osamaan.

Kaiken lisäksi virhe sattui Fox-kanavalle, jota Obama sivalsi varsin rajustin parin päivän takaisessa puheessaan. Hauskan stand up -tyylisen puheen voi katsoa videona tästä. Tätä taustaa vasten ei voida kokonaan sivuuttaa sitä spekulaatiota, että kyseessä olisi sittenkin ollut tahallinen sivallus presidentin suuntaan. Mitään uutta se ei kanavalla olisi.