Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne jälleen oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne on jälleen tänään istunut oikeudessa syytettyjen penkillä. Kyse on tällä kertaa tapauksesta, jossa Telanne erotti Lapin Kansa -lehden päätoimittajan tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Telanne on tänään kiistänyt syytteet, mutta myönsi kuitenkin aiemmin erottamispäätöksen olleen yksin hänen.

Taannoin käräjäoikeus vapautti Alma Median syrjintäsyytteistä, mutta hovioikeus korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja tuomitsi mediakonsernin maksamaan Korhoselle korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä 110.000 euroa. Alma Media haki valitusoikeutta korkeimmasta oikeudesta, joka kuitenkin hylkäsi valituspyynnön. Siten hovioikeuden tuomio jäi voimaan, eli yhtiö syyllistyi syrjintään. Telanne sai tämän jälkeen syytteen, jonka käsittely on nyt alkanut Helsingin käräjäoikeudessa.

[quicktime width=”350″ height=”30″]http://www.jocka.fi/fotot/kaitelanne_hovioikeudessa.mp3[/quicktime]

Edellisessä käsittelyssä Helsingin hovioikeudessa Kai Telanne paljasti Alma Median valehdelleen siitä kuka teki päätöksen Korhosen erottamisesta. Alma Media ilmoitti päätöksen olleen yhtiön hallituksen, mutta Telanne muutti kertomusta hovioikeudessa ja ilmoitti päätöksen olleen sittenkin yksin hänen. Tarinaa muuttamalla Telanne otti syyn niskoilleen ja yhtiön hallitus selvisi syytteistä. Kuuntele hovioikeuden äänitallenne yltä.