Miss USA murtui lentokentän turvatarkastuksessa: ”He koskettelivat vaginaani!” – katso video

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Lentokenttien tiukat turvatarkastukset aiheuttavat nykyisin ärtymystä kymmenille miljoonille lentomatkustajille. Monet testit ovat osoittaneet, että tiukoista turvatoimista huolimatta lennoille saadaan edelleen salakuljetettua jopa tavallisia käsiaseita.

Turvatarkastukset maksavat lentomatkustajille ja veronmaksajille satojamiljoonia euroja vuosittain, vaikka niiden tehosta ei ole juuri mitään takeita. Viime aikoina turvatarkastajia on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta, sillä he ovat kosketelleet asiakkaita sopimattomalla tavalla. Julkisuudessa on väläytelty myös mahdollisuutta, että turvatarkastajat saavat muiden intiimialueiden koskettelusta seksuaalista tyydytystä.

Nyt Miss USA 2003 Susie Castillo on joutunut ahdistelun uhriksi Dallasin Fort Worthin lentokentällä Yhdysvalloissa. Hän ei halunnut mennä niin sanottuun nakuskanneriin, joten missi otettiin varsinaiseen tehokäsittelyyn. Itkuisella videollaan hän kertoo kuinka turvatarkastaja kosketteli toistuvasti myös hänen vaginaansa. Hän toisti kertomuksensa myöhemmin NBC-kanavan Today-ohjelmassa.

– Se nainen kosketteli vaginaani neljä kertaa. Hän tutki molemmat jalkasi edestä ja takaa ja sitten meni toiselle puolelle ja teki saman. He käyttivät minua seksuaalisesti hyväksi vain koska heidän teki mieli. Miksi he loukkaavat perustuslaillisia oikeuksiamme? Se on seksuaalista ahdistelua. Minusta meidän ei tarvitse luopua perusoikeuksistamme turvallisuuden nimissä. Tarkastuksiin on oltava toinen keino, Susie Castillo kertoi.

Missikaunottaren tapaus ei suinkaan ole ainoa, vaan vastaavia on tullut julkisuuteen jo lukuisia. Lentokentän viranomaiset ovat sittemmin vastanneet kritiikkiin ja he totesivat, että turvatarkastaja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet kuuluuko ohjeisiin asiakkaiden seksuaalinen ahdistelu ja sukupuolielinten toistuva kosketteleminen.