Teinit harrastivat seksiä koulussa – 20 vuotta vankeutta raiskauksesta?

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa jopa 12-vuotiaita lapsia on viime aikoina tuomittu seksirikoksista ja laitettu loppuelämäkseen julkiselle seksirikollisten listalle vain koska heillä on ollut ikätoveriensa paljastavia kuvia kännykässä. Tästä syystä he eivät saa koskaan työskennellä lasten ja nuorten parissa ja heidän pitää ilmoittaa asuinpaikkansa aina poliisille.

Tuorein tapaus on lähes samaa kaliiberia, sillä Mariettassa Georgian osavaltiossa teinipari on jäänyt kiinni seksin harrastamisesta koulussa. Suomessa tapauksesta olisi todennäköisesti selvitty keskustelemalla, mutta Yhdysvalloissa tilanne on toinen. 17 tai 18-vuotiasta poikaa syytetään nimittäin sekä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä että raiskauksesta, koska tyttö oli 14 tai 15-vuotias, Atlanta Journal-Constitution uutisoi.

Osapuolten tarkkaa ikää ei ole paljastettu, mutta Georgiassa seksin harrastaminen alle 16-vuotiaan kanssa on lain silmissä aina raiskaus. Hormonien hyrräämisestä on siten tulossa pojalle odottamattoman rajut seuraukset, mikäli tuomari on samaa mieltä syyttäjän kanssa. Kun tekijä on 17 – 21-vuotias on minimituomio vuoden ja maksimituomio 20 vuotta. Mikäli teko katsotaan lieväksi, voi poika selvitä alle vuoden vankilatuomiolla.