Outo sairaus: Nainen ei tunnista edes omaa perhettään

Ohhoh! · Stara.fi

Eräs amerikkalaisnainen kärsii erikoisesta sairaudesta, jossa hän on täysin sokea ihmisten kasvoille. Prosopagnosia-sairauden johdosta Tara Fall ei kykene tunnistamaan kenenkään kasvoja – ei edes oman perheensä. Ongelma alkoi, kun hän sai kohtauksen epilepsian takia tehdyn aivoleikkauksen aikana.

Siitä saakka perheenäiti ei ole tunnistanut enää aviomiehensä ja lastensa kasvoja. Eikä kenenkään muunkaan. Lapsia päivittäin koulusta noutaessaan hän muistelee mitä vaatteita lapset pukivat aamulla ylleen ja tunnistaa lapsensa vaatteiden perusteella. Asiasta kertoneen Today-ohjelman mukaan jopa kaksi prosenttia väestöstä kärsii jonkinasteisesta kasvosokeudesta.

Tara Fall osaa tunnistaa ihmisiä, mutta aivan muista seikoista kuin kasvoista. Uutisjutussa hän tunnisti esimerkiksi presidentti Bill Clintonin tämän hiuksista ja suuresta otsasta, mutta ei kuitenkaan kasvoista. Barack Obama jäi puolestaan kokonaan tunnistamatta, koska hänet nähtiin kuvassa pelaamassa koripalloa. Maineikkaan aamujuontajan henkilöllisyyden perheenäiti päätteli vaatteiden ja ulkona sijaitsevan kuvauspaikan perusteella.