CIA myönsi valehtelun: ”Presidentti ei nähnyt Osaman surmaamista”

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen hallitus on joutunut tukalaan tilanteeseen, kun sen esittämät väitteet Osama Bin Ladenin surmaamisesta on kyseenalaistettu päivä päivältä enemmän. Hallitus ei ole esittänyt surmasta mitään todisteita, ja nyt sen on lisäksi vahvistettu valehdelleen lehdistölle ja kansalaisille.

Pian surman jälkeen lehdistölle nimittäin kerrottiin, että presidentti Barack Obama ja hänen lähimmät avustajansa seurasivat reaaliajassa Osamaan kohdistunutta hyökkäystä. Jopa tuolloin käydyt keskustelut ja tilanteesta ikuistettu valokuva julkaistiin. Kuvassa mukana oleva Hilary Clinton kertoi jo eilen, että kuvaa ikuistettaessa hän ei katsonut Osaman tappamista.

Nyt hallitus on kuitenkin jäänyt rysän päältä kiinni valehtelusta, kun CIA-tiedustelupalvelun johtaja Leon Panetta myönsi että presidentti ei nähnyt Osaman iskua suorana lähetyksenä kuten tähän saakka on väitetty. Daily Mail -lehden mukaan Panetta paljasti, että videolähetyksessä oli 25 minuutin pituinen katkos, kun Navy Seal -iskujoukko hyökkäsi Osaman taloon Pakistanissa. CIA-johtaja kuitenkin väittää edelleen, että Osama olisi surmattu. Hän ei kuitenkaan osannut kertoa miksi surmasta ei ole esitetty todisteita toisin kuin taannoisesta Saddam Husseinin surmasta.