Ankara Osama-videovirus leviää Facebookissa – varo tätä linkkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin yhteisöpalvelu Facebook joutui jälleen eilen poikkeuksellisen ankaran viruksen kouriin, kun käyttäjät klikkailivat videota, jossa väitteiden mukaan nähtäisiin Osama Bin Ladenin kiinniotto. Houkutteleva linkki sai jopa tuhannet suomalaisetkin klikkailemaan.

Todellisuudessa kyseessä oli kuitenkin virus, joka levisi terroristijohtajan surmaamisen aiheuttaman mielenkiinnon myötä valtavalla nopeudella. Videon ”Capture of Osama Bin Laden” -linkkiä klikkaamalla käyttäjä tulee tietämättään suositelleeksi virusta myös kaikille kavereilleen. Alla kuva virusviestistä.

Tätä kirjoitettaessa 23.505 Facebook-käyttäjää on klikannut viruslinkkiä. Jatkossa kannattaa miettiä kahteen kertaan myös muiden Osama-videolinkkien klikkaamista.