Mies paljasti Facebookissa puolustusvoimien homoseksuaaleja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Homoseksuaalit ovat voineet palvella Australian puolustusvoimissa vuodesta 1992 saakka. Muutos ei ole kuitenkaan odotusten mukaisesti kitkenyt homofobiaa. Nyt tilanne on kiristynyt erään tempauksen myötä.

32-vuotias entinen sotilas perusti äskettäin Facebookiin homovihaan keskittyneen sivun, jolla hän ryhtyi julkisesti paljastamaan Australian puolustusvoimissa palvelevien homoseksuaalien henkilöllisyyksiä, Sydney Morning Herald uutisoi. Sivulla yllytettiin myös väkivaltaan homoseksuaaleja kohtaan.

Tällä viikolla Sydneyn poliisi pidätti miehen epäiltynä muiden muassa kunnianloukkauksesta ja kiristyksestä. Miehen epäillään kiristäneen homoseksuaaleja sillä, että hän paljastaa heidän seksuaalisen suuntautumisensa verkossa. Eräs kiristetyistä oli hänen entinen esimiehensä. Tapauksen oikeudenkäynti alkaa 3. kesäkuuta.