Poliisi pahoinpiteli 15-vuotiaan teinitytön – tallentui kameralle

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina lukuisia poliiseja ja vartijoita on jäänyt kiinni laittomuuksista ja ylilyönneistä, koska lähes jokaisella kansalaisella on nykyisin videokamera matkapuhelimessaan. Ympäri maailmaa verkkoon on päätynyt runsaasti videoita, joissa poliisit ylittävät härskisti valtuutensa ja rikkovat lakia.

Nyt verkkoon on päätynyt Phoenixissa tammikuussa kuvattu video, jossa 15-vuotias teinityttö oli jäänyt kiinni alkoholin nauttimisesta koulussa. Videolla nähdään kuinka tytön äiti yrittää pitää rimpuilevaa tyttöä aloillaan maassa. Poliisien saavuttua paikalle tyttö lähti kävelemään pois päin, jolloin kookas miespoliisi Patrick Larrison juoksi hänen peräänsä ja pahoinpiteli tytön taklaamalla hänet rajusti seinää vasten.

Nyt tapauksesta on syntynyt kohu, sillä poliisin voimankäyttö oli täysin ylimitoitettua ja perusteetonta. Larrison on sittemmin pidätetty virasta tutkimusten ajaksi ja hän joutuu myöhemmin vastaamaan oikeudessa rikossyytteeseen. Tämäkin tapaus olisi jäänyt pimentoon ilman silminnäkijän kuvaamaa videota, jota käytetään nyt oikeudessa todisteena poliisia vastaan.

Pari viikkoa sitten poliisikonstaapeli Derek Collins pahoinpiteli Las Vegasissa häntä videokameralla kuvanneen Mitchell Crooksin. Poliisi vaati miestä lopettamaan kuvaamisen, mutta siihen ei ollut mitään syytä. Kuvauksen jatkuessa Collins pahoinpiteli kuvaajan. Kuvaaja on haastanut poliisin oikeuteen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat