Facebook-huijari tuli kalliiksi – nainen menetti omaisuuden

Viihdeuutiset · Stara.fi

Naisia huijaavia niin sanottuja auervaaroja on ollut olemassa kautta maailmanhistorian ja luonnollisesti sellaisia löytyy nykyisin myös sosiaalisesta mediasta. Sähköpostia on käytetty jo 1990-luvun alkupuolelta saakka huijauksissa, mutta nykyisin toimivin väline lienee 550 miljoonan käyttäjän Facebook.

Nyt viekas Facebook-huijari on saanut huijattua malesialaiselta naiselta valtavan rahamäärän, kun nainen menetti miehelle peräti yli 300.000 euron omaisuuden. Englantilaiseksi itseään väittänyt mies ja hänen uhrinsa tapasivat Facebookissa. Huijauksen tyyli oli sama kuin monissa sähköpostihuijauksissa, eli mies pyysi saada naisen pankkitunnukset käyttöönsä.

Mies kertoi tarvitsevansa naisen pankkitunnuksia, jotta hän voisi siirtää naisen tilin kautta malesialaiselta Petronas-yhtiöltä saamansa miljoonat Britanniaan. Naisen piti maksaa rahoista vain varainsiirtovero ja vakuutus, joiden jälkeen hän saisi muhkean korvauksen, Strait Times uutisoi. Nainen maksoi vaaditut yli 300.000 euron rahat, mutta sen jälkeen miehestä ei ole enää kuulunut mitään.

Tällä viikolla Malesian poliisi pidätti kuusi miestä epäiltynä huijauksesta. Kaksi heistä oli kotoisin Nigeriasta, kaksi Bangladeshistä ja loput olivat malesialaisia. Rahoja ei ole löytynyt.