Rakastavaiset kivitettiin hengiltä – olivat eri kastia

Ohhoh! · Stara.fi

Kunniamurhat ovat olleet viime vuosina totta myös Suomessa ja Ruotsissa lähinnä maahanmuuton ansiosta. Intiassa näitä vanhoja tapoja on yritetty kitkeä rajuin keinoin, mutta kuitenkin tuloksetta. Äskettäin Intian korkein oikeus määräsi alueelliset hallinnot ryhtymään toimeen kunniamurhien estämiseksi. Siinä epäonnistuvat viranomaiset saavat jatkossa itse syytteen.

Nyt Intiassa surraan kuitenkin jälleen uutta tapausta, jossa parikymppinen rakastavainen pariskunta Rajiv Verma ja Renu Pal kivitettiin viime sunnuntaina hengiltä Nagla Khurun kylässä vain koska heidän perheensä edustivat eri kasteja. Tytön perheenjäsenet ja sukulaiset tappoivat brutaalisti molemmat suojellakseen perheen ja suvun mainetta.

Nyt poliisi on saanut pidätettyä kahdeksan epäiltyä, jotka joutuvat myöhemmin vastaamaan teostaan oikeudessa. Viranomaiset ovat luvanneet, että tekijät eivät pääse kuin koira veräjästä, kuten aiemmin oli mahdollista. Pelkästään Pohjois-Intiassa tapahtuu edelleen arviolta 900 kunniamurhaa vuodessa. Maan hallitus ilmoitti koventavansa jatkossa kunniamurhista langetettavia tuomioita.