Pohjoiskorealaisten pikkulasten kitaraesitys karmii

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Pohjois-Korea on tiukasti suljettujen rajojensa ja kurjuutensa johdosta muodostunut mystiseksi maailmaksi, josta on lupa odottaa aivan mitä tahansa. Julkisuuteen onkin viime vuosina tullut runsaasti sekä luvallisesti että luvattomasti kuvattua videomateriaalia maasta.

Nyt vuorossa on pikkulasten kitaraesitys, joka on kaikessa hienoudessaan todella karmivaa katseltavaa. Katsojat ympäri maailmaa voivat vain kuvitella miten lapset on opetettu soittamaan näin hyvin.

Taannoin valokuvaaja Steve Gong otti suuren riskin kuvatessaan Pohjois-Koreassa salaa kuukausien ajan. Video on kuvattu Canon 5D -kameralla, jota on viime aikoina käytetty myös muiden muassa 24-televisiosarjan ja satojen televisiomainosten kuvaamiseen. Gong harjoitteli kuvaamaan kameralla vaivihkaa siten, että kamera roikkui hänen kaulastaan. Myös valokuvaaja Tomas van Houtryven valokuvia löytyy Time-lehden verkkosivuilta.