Facebook-käyttäjä vaihda salasanasi heti – palvelussa vakava vuoto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on joutunut olemassaolonsa massiivisimman tietovuodon kohteeksi. Nyt ongelma on kuitenkin saatu korjattua, ja tästä syystä käyttäjiä pyydetään vaihtamaan salasanansa varmuuden vuoksi ensi tilassa.

Tietoturvaan erikoistunut Symantec paljasti tänään, että jopa satatuhatta Facebook-sovellusta on vuotanut mainostajille liikaa tietoa sovellusten käyttäjistä. Vuodettujen tietojen joukossa on ollut myös tietoja, niin sanottuja vara-avaimia, joilla voidaan päästä käsiksi käyttäjätileihin ja kuviin sekä lähettää uusia viestejä käyttäjien nimissä.

Ongelma on ollut arvioiden mukaan olemassa jo vuosien ajan. Kaikkia vuotaneita tietoja ei ole vielä saatu pois ulkopuolisilta servereiltä, mutta salasanan vaihtaminen vaikeuttaa osaltaan niiden hyväksikäyttämistä. Vielä ei ole tietoa ovatko yritykset huomanneet saaneensa liian yksityiskohtaisia tietoja ja onko joku käyttänyt näitä tietoja hyväkseen.