Selkeä trendimuutos Euroviisuissa – Suomi osui aallonharjalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen ympäri Eurooppaa jännitettiin suorana lähetyksenä Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia, jossa oli mukana myös Suomi. Eilisestä kisasta selvisi kymmenen maata ensi lauantaina kisattavaan finaaliin, ja mukana oli myös Suomen Paradise Oscar.

Keskimääräinen musiikkilinja oli eilen tuttuun tapaan nopeatempoista eurodancea, mutta äänestystulosten perusteella viisuissa nähtiin yllättävän selkeä trendimuutos. Merkittävä osa dancekappaleista jäi nimittäin rannalle, kun slovareista ja muuten poikkeavista kappaleista suuri osa pääsi jatkoon. Mukana jatkossa on siis rauhallisella rallatuksellaan myös Suomi, joka näyttäisi siten olevan nykyisen trendin aallonharjalla.

Euroviisujen toinen semifinaali kilpaillaan torstaina 12. toukokuuta. Euroviisujen finaali nähdään suorana lähetyksenä lauantaina 14. toukokuuta. Suomen pisteet finaalissa ilmoittaa Suomea viime vuonna Oslon Euroviisuissa edustaneen Kuunkuiskaajat-duon Susan Aho. Yleisradion mukaan alunperin mukana piti olla myös yhtyeen toinen jäsen Johanna Virtanen, mutta euroviisusääntöjen mukaan pisteet saa ilmoittaa vain yksi ihminen.