Suomi upeasti finaaliin Euroviisuissa: ”Kiitos Eurooppa!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään kisattiin kuluvan vuoden Euroviisujen ensimmäinen semifinaali, jonka perusteella valittiin kymmenen esitystä varsinaiseen finaaliin. Suomea kisassa edusti Paradise Oscar, jonka koruttoman rauhallinen laulu erottui joukosta edukseen.

Finaaliin saakka ensimmäisestä semifinaalista selvisivät Suomi, Venäjä, Unkari, Islanti, Georgia, Sveitsi, Kreikka, Azerbaijan, Serbia ja Liettua. Viisujen selostajapari kiitteli vuolaasti eurooppalaisia Suomen finaalipaikasta. Euroviisujen toinen semifinaali kilpaillaan torstaina 12. toukokuuta. Euroviisujen finaali nähdään suorana lähetyksenä lauantaina 14. toukokuuta.

Suomen pisteet finaalissa ilmoittaa Suomea viime vuonna Oslon Euroviisuissa edustaneen Kuunkuiskaajat-duon Susan Aho. Yleisradion mukaan alunperin mukana piti olla myös yhtyeen toinen jäsen Johanna Virtanen, mutta euroviisusääntöjen mukaan pisteet saa ilmoittaa vain yksi ihminen.