Nuoret miehet saavat shoppailla vain äidin tai siskon kanssa

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka jälleen yksi turisti joutui poliisin kiduttamaksi ja pahoinpitelemäksi Dubaissa, kun miehen matkalaukusta löydettiin käsiraudat. Naapurimaassa Saudi-Arabiassa ei ole helppoa olla nuori mies, sillä he eivät saa jatkossa astua ostoskeskukseen ilman äitinsä tai siskonsa seuraa.

Jeddahin ostoskeskus on ensimmäisenä ottanut käyttöön säännön, jonka mukaan nuoret miehet pääsevät sisään vain äitinsä tai siskonsa kanssa. Määräyksellä on tarkoitus ehkäistä naisiin kohdistuvaa ahdistelua. Jatkossa jopa 26-vuotiaat sinkkumiehet joutuvat ottamaan mukaansa naisseuraa mikäli mielivät ostoksille, Arab News uutisoi.

– Jos haluan ostaa itselleni jotain, joudun soittamaan äitini tai siskoni mukaan. Vartijat pysäyttivät minut jopa aivan aamulla, jolloin ostoskeskuksessa ei ole vielä ketään muita, Adel Sahhaf kertoi lehdelle.