Poliisit kiduttivat turistilta tunnustuksen Dubaissa

Ohhoh! · Stara.fi

Arabiemiraateista ja Saudi Arabiasta on viime aikoina kantautunut runsaasti huolestuttavia tietoja, kun turisteja on pidätetty, tuomittu vankilaan ja jopa hakattu kuoliaaksi. Äskettäin poliisit nimittäin hakkasivat brittituristin hengiltä poliisiasemalla Dubaissa. Mies oli pidätetty kiroilun takia.

Bur Dubain poliisiasemalla on aiemminkin hakattu turisteja sairaalakuntoon ja vaadittu tunnustamaan olemattomia rikoksia. Turisteja on pidetty 20 hengen selleissä jopa viikkokausia ja raiskattu poliisien toimesta. Nyt on tullut ilmi jälleen uusi tapaus.

Tällä kertaa amerikkalaisen Adam Fosterin matkalaukusta löydettiin lentokentällä käsiraudat, joiden takia hänet pidätettiin. Poliisi sitoi Fosterin tuoliin sekä hakkasi ja ruoski miestä tuntikausia kunnes tämä suostui allekirjoittamaan arabiaksi kirjoitetun paperin. Kyseessä oli tunnustus, jonka myötä hän voi saada jopa seitsemän vuoden vankilatuomion. Adam Foster kertoi tilanteestaan CNN-uutiskanavalle puhelimessa päästyään palaamaan hotelliinsa takuiden maksamisen jälkeen. Oikeudenkäynti alkaa 19. toukokuuta.

Huhtikuussa 2010 brittiläinen turistipariskunta tuomittiin Dubaissa kuukaudeksi vankilaan, koska he olivat suudelleet toisiaan ravintolassa. Samaan aikaan libanonilainen televisiotähti tuomittiin teloitettavaksi taikuuden harjoittamisesta, koska hän oli juontanut kotimaassaan ennustuksia antanutta televisiosarjaa. Huhtikuussa 2011 brittituristi hakattiin hengiltä poliisiasemalla kiroilun takia.