Poliisit hakkasivat syyttömän opettajan henkihieveriin – viranomaiset poistivat uutiset verkosta – katso video

Ohhoh! · Stara.fi

Poliisien väkivallasta on tullut julki maailmalla viime kuukausina runsaasti tapauksia. Rajuimmat tapaukset ovat tulleet Dubaista, jossa poliisit ovat hakanneet turisteja jopa kuoliaaksi ilman syytä. Tuorein tapaus tulee kuitenkin Kiinasta, jossa seitsemän poliisia hakkasi syyttämän opettajan henkihieveriin.

Tapaus sattui 3. toukokuuta Sichuanissa, kun opettajana työskentelevä Yu Hui osallistui läheisessä Jinguin puistossa järjestettyyn koulun palkintoseremoniaan. Seitsemän siviilipukuista poliisia otti yllättäen opettajan kiinni, riisui hänen vaatteensa ja pahoinpiteli häntä rajusti puolen tunnin ajan, China Forbidden News uutisoi.

Koulun rehtori ja muut opettajat yrittivät kertoa poliiseille, että kyseessä on heidän kollegansa ja että mies on syytön. Poliisit eivät kuitenkaan kuunnelleet, vaan jatkoivat pahoinpitelyä ja aiheuttivat opettajalle vakavia vammoja. Tapauksella oli satoja silminnäkijöitä. Seuraavana päivänä kaupungin hallintotalon edustalle kerääntyi 10.000 ihmistä mielenosoitukseen poliisien väkivaltaa vastustamaan. Tapauksesta kertovat uutiset ja kuvat poistettiin hallituksen toimesta verkkosivuilta ja aiheesta uutisoineen koulun sivu poistettiin kiinalaisesta Baidu-hakukoneesta.