Suomen euroviisuvoitto karkasi heti käsistä – Azerbaidzan voitti Euroviisut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksassa jännitetään juuri nyt Euroviisujen finaalin tuloksia, joita annetaan parhaillaan ympäri Eurooppaa. Suomi pysyi nollilla kahdeksan ensimmäisen maan ajan. Ensimmäisenä äänensä antanut Venäjä antoi täydet pisteensä Azerbaidzanille. Bulgaria antoi omat täydet pisteensä Iso-Britannialle.

Euroviisujen voittoon nousi Azerbaidzan 221 pisteellä. Toiseksi sijoittui Italia 189 pisteellä ja kolmanneksi Ruotsi 185 pisteellä. Suomi sai 57 pistettä, jolla heltisi lopulta kilpailun 21. sija.

Perinteiseen tapaan maat ovat antaneet suurimmat pisteensä läheisiin maihin. Hollanti antoi täydet kaksitoista pistettä Tanskalle. Italialaiset pitivät kahdentoista pisteen verran Romaniasta. Kypros antoi puolestaan täydet pisteet Kreikalle. Ukraina palkitsi 12 pisteellä Georgialle. Suomi antoi kahdeksan pistettä Islannille, kymmenen Irlannille ja kaksitoista Unkarille.

Norja antoi viimein Suomelle täydet 12 pistettä, joten Suomen pistetili saatiin avattua. Armenia puolestaan lahjoitti parhaan pistesaaliin Ukrainalle. Makedonia antoi täydet pisteet Bosnia & Herzegovinalle. Islanti antoi Suomelle kymmenen pistettä. Slovakiasta suurin äänisaalis suuntautui Ukrainaan. Iso-Britannia antoi 12 pistettä Irlannille. Tanskalta Suomi sai viisi pistettä ja 12 tanskalaiset antoivat Irlannille.

Itävalta antoi täydet pisteensä Bosnia & Herzegovinalle. Puolalaiset antoivat Suomelle viisi pistettä ja parhaat pisteet Liettualle. Ruotsin viisuilijat antoivat Suomelle seitsemän pistettä ja täydet kaksitoista Irlannille. San Marino muisti 12 pisteellä Italiaa. Saksa antoi Suomelle kaksi pistettä ja täydet pisteet Itävallalle. Azerbaidzan antoi täydet pisteet Ukrainalle. Slovenia antoi 12 pistettä Bosnia & Herzegovinalle.

Turkki antoi suurimman pistesaaliin Azerbaidzanille. Sveitsi antoi Suomelle viisi pistettä ja täydet pisteet Bosnia & Herzegovinalle. Kreikka antoi täydet pisteet Ranskalle. Georgia antoi 12 pistettä Liettualle. Ranska lahjoitti täyden pistepotin Espanjalle. Serbia antoi 12 pistettä Bosnia & Herzegovinalle. Kroatiasta suurin äänisaalis meni Sloveniaan. Valko-Venäjä antoi 12 pistettä Georgialle. Romania lahjoitti täydet pisteet Moldovaan.

Albania antoi 12 pistettä Italialle. Portugalilaiset antoivat täydet pisteet Espanjaan. Unkari antoi täydet pisteet Islantiin. Liettua antoi Suomelle yhden pisteen ja täydet pisteet Georgialle. Bosnia & Herzegovina antoi 12 pistettä Slovenialle. Irlanti antoi Suomelle kolme pistettä ja täydet Tanskalle.

Espanjalta täydet pisteet menivät Italialle. Israelilaiset pitivät täysien pisteiden arvoisesti Ruotsin kappaleesta. Viro antoi Suomelle seitsemän pistettä ja kaksitoista pistettä Ruotsille. Moldova antoi täydet pisteet Romanialle. Belgia antoi täydet pisteet Ranskalle. Viimeisenä maana äänensä antoi Latvia, joka antoi 12 pistettä Italialle.