Paradise Oskar voitti jo parhaan esityksen palkinnon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksassa on parhaillaan menossa kuluvan vuoden Euroviisujen finaali, jossa Suomen Paradise Oskarille veikataan hyvää sijoitusta. Finaali alkoi mainioissa merkeissä, sillä Suomi voitti jo yhden palkinnon.

Yleisradio raportoi Saksasta, että Suomen Paradise Oskar valittiin aiemmin tänään median edustajien äänestyksessä kilpailun parhaaksi esitykseksi. Kyseinen Marcel Bezencon -palkinto on jaettu vuodesta 2002, ja sen sai aikoinaan viisuvoittajaksi samana vuonna noussut Lordi. Samoin sen voitti taannoin myös Norjan Alexander Rybak, josta leivottiin samalla koko kisan voittaja.

Sveitsiläinen Marcel Bezencon oli vuoteen 1970 saakka Euroopan yleisradioliiton puheenjohtaja. Hän keksi vuonna 1955 idean Euroviisuista. Tuolloin ajatuksen perustana toimivat Italiassa järjestettävät San Remon laulufestivaalit.