Oppilas putosi tuolilta luokassa – sai 7 500 euron korvaukset

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa vahingonkorvaukset liikkuvat tunnetusti naurettavan suurissa summissa, mutta nyt samaan sarjaan ollaan nousemassa myös Britannian koulumaailmassa. Siellä oppilaat ovat nimittäin ryhtyneet vaatimaan yhä useammin korvauksia kouluilta.

Nyt eräs oppilas on saanut koululta oikeudessa noin tuhannen euron korvaukset siitä että hänen paitansa hihaan roiskui kastiketta, Daily Mail kertoo. Samalla paljastui myös tapaus, jossa toinen oppilas sai koululta oikeudessa 7.500 euron korvaukset pudottuaan tuolilta luokassa.

Näiden lisäksi tapauksia on tuhansia muitakin, sillä korvauksia on maksettu kynän silmäänsä saaneelle sekä portaissa kompastuneelle oppilaalle. Pelkästään Liverpoolissa korvauksia maksettiin kahden vuoden aikana yhteensä 60.000 euroa. Tapauksista on nyt noussut maassa kohu, sillä koulujen on pitänyt korvausvaatimusten pelossa lisätä lukuisia varoitusmerkkejä ympäri koulua.