Facebookin ikärajaan tulossa merkittävä muutos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on ylivoimaisesti maailman suosituin yhteisöpalvelu, jolla on jo yli 550 miljoonaa käyttäjää. Tällä hetkellä palvelussa on 13-vuoden alaikäraja, mutta siihen on ehkä piankin tulossa muutos. Palvelun perustaja Mark Zuckerberg totesi tällä viikolla, että myös alle 13-vuotiaiden tulisi voida käyttää verkkopalvelua.

Viime kuussa Australiassa paljastui, että Facebook poistaa joka päivä keskimäärin 20.000 käyttäjäprofiilia. Yleisin yksittäinen syy on käyttäjän alaikäisyys. EU Kids Online -tutkimuksen mukaan joka viidennellä 9 – 12-vuotiaalla on Facebook-käyttäjätili. Yhteensä alaikäisiä käyttäjiä on Facebookin mukaan noin 7,5 miljoonaa. Syynä ikärajaan on amerikkalainen määräys, jonka mukaan palvelu ei saa kerätä käyttäjätietoja, jos sillä on alle 13-vuotiaita käyttäjiä.

Fortune-lehti kertoi eilen kuinka Zuckerberg haluaisi päästää myös alle 13-vuotiaat käyttäjiksi, koska heitä on joka tapauksessa jo nyt miljoonia. Hänen mukaansa lasten tulisi oppia ajoissa toimimaan internetin yhteisöpalveluissa, mutta nykyisellään siihen ei ole ikärajan takia tilaisuutta.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat