Facebookin ikärajaan tulossa merkittävä muutos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on ylivoimaisesti maailman suosituin yhteisöpalvelu, jolla on jo yli 550 miljoonaa käyttäjää. Tällä hetkellä palvelussa on 13-vuoden alaikäraja, mutta siihen on ehkä piankin tulossa muutos. Palvelun perustaja Mark Zuckerberg totesi tällä viikolla, että myös alle 13-vuotiaiden tulisi voida käyttää verkkopalvelua.

Viime kuussa Australiassa paljastui, että Facebook poistaa joka päivä keskimäärin 20.000 käyttäjäprofiilia. Yleisin yksittäinen syy on käyttäjän alaikäisyys. EU Kids Online -tutkimuksen mukaan joka viidennellä 9 – 12-vuotiaalla on Facebook-käyttäjätili. Yhteensä alaikäisiä käyttäjiä on Facebookin mukaan noin 7,5 miljoonaa. Syynä ikärajaan on amerikkalainen määräys, jonka mukaan palvelu ei saa kerätä käyttäjätietoja, jos sillä on alle 13-vuotiaita käyttäjiä.

Fortune-lehti kertoi eilen kuinka Zuckerberg haluaisi päästää myös alle 13-vuotiaat käyttäjiksi, koska heitä on joka tapauksessa jo nyt miljoonia. Hänen mukaansa lasten tulisi oppia ajoissa toimimaan internetin yhteisöpalveluissa, mutta nykyisellään siihen ei ole ikärajan takia tilaisuutta.