Leskirouva voitti poikkeuksellisen spermakiistan oikeudessa

Ohhoh! · Stara.fi

Australiassa on nähty poikkeuksellisen paljon tunteita herättänyt oikeudenkäynti, jossa puolisonsa menettänyt leskirouva Jocelyn Edwards vaati saada käyttöönsä miehensä pakastettu spermaa. Edwards haluaa nimittäin saada lapsen edesmennen miehensä kanssa.

Mark ja Jocelyn Edwards avioituivat vuonna 2005. Ahkerasta yrittämisestä huolimatta pariskunta ei onnistunut saamaan lasta, joten he päätyivät ottamaan hedelmöityshoitoja. Hoidot piti aloittaa 6. elokuuta 2010. Edellisenä päivänä aviomies kuitenkin kuoli traagisesti työtapaturmassa.

Paperit oli määrä allekirjoittaa seuraavana päivänä, joten aviomies ei virallisesti ollut ehtinyt vielä antaa lupaa hoitoihin eikä ehtinyt luovuttaa spermaansa. Seuraavana aamuna oikeus antoi luvan ottaa mieheltä siemennestettä talteen.

Nyt New South Walesin tuomioistuimen tuomari Robert Allan Hulme on päätynyt asiassa vaimon kannalle, joka saa haltuunsa kuolleen miehensä Mark Edwardsin siemennesteen. Asiassa on vielä mutkia matkassa, sillä lain mukaan hoitoja ei saa aloittaa ilman miehen hyväksyntää.