Mies kasvatti syöpäsairaalle vaimolleen marijuanaa – tuomittiin vankilaan

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Kannabiksen laillistamisesta on väännetty kättä ympäri maailmaa jo vuosikymmeniä, mutta jokunen vuosi sitten kannabis laillistettiin lääkekäyttöön Yhdysvalloissa. Siihen tarvitaan lupa, jollaista ei kuitenkaan ollut Sherri Burtonin aviomiehellä.

61-vuotias Sherri Burton sairastaa masennusta ja parantumatonta rintasyöpää. Hänen 69-vuotias Gary-aviomiehensä päätti kokeilla voisiko marijuana auttaa vaimon tilaanteeseen ja lievittää kipuja luonnollisin keinoin. Mies kasvatti takapihallaan kaksi marijuanakasvia, jotka veivät hänet kuitenkin loppuelämäksi vankilaan. Poliisit löysivät kasvit ja mies tuomittiin oikeudessa kahdeksi kuukaudeksi vankilaan.

Yhdysvalloissa marijuanaa myydään jokaisella nurkalla, mutta 44 vuotta naimisissa oleva pariskunta halusi kasvattaa sitä itse, jotta voisi olla varmoja aineen puhtaudesta. Tammikuussa poliisi pidätti Garyn ja hänet tuomittiin vankilaan. Tapauksesta on noussut Yhdysvalloissa suuri kohu.