Tutkimus paljasti katumuspillereiden huiman suosion – tässä syyt käyttöön

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka brittiläinen Student Beans -verkkopalvelu suorittu opiskelijoiden keskuudessa tutkimuksen, jossa selvitettiin erityisesti opiskelijoiden seksitottumuksia. Kyselyyn vastasi 2.818 opiskelijaa.

Tutkimuksen tulokset paljastivat kuinka yleistä on niin sanottujen katumuspillereiden käyttäminen. Vastanneista naisista peräti 54 prosenttia ilmoitti ottaneensa katumuspillerin. Yleisin syy käyttöön oli kondomin hajoaminen, sillä sen ilmoitti syyksi peräti 39 prosenttia pilleriä käyttäneistä.

Ehkäisyn puuttuminen oli syynä 33 prosentilla ja ehkäisypillerin unohtaminen 15 prosentilla. 12 prosenttia katumuspillereiden käyttäjistä ilmoitti olleensa vainoharhaisia ja yksi prosentti kertoi ottaneensa pillerin varmuuden vuoksi, koska ei muistanut oliko harrastanut seksiä.

Samassa tutkimuksessa selvisi, että 24 prosenttia opiskelijoista pitää matkapuhelinta tärkeimpänä asiana. Facebook oli ykkösenä 11 prosentilla ja seksi vain 10 prosentilla vastanneista. Opiskelijoista 38 prosenttia ilmoitti ettei ole koskaan käynyt sukupuolitautitestissä, vaikka 35 prosenttia ilmoitti harrastaneensa ainakin kerran irtosuhteita.