Poliisin nopeuskamerasta tuli kultakaivos – yksi sakkorysä tuottaa miljoonia

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa poliisin automaattisen nopeusvalvonnan määrää on lisätty nopeasti jo vuosien ajan, ja nykyisin niin sanottuja peltipoliiseja on jo satoja ympäri maata. Tilanne on sama myös Britanniassa, jossa hehkutetaan parhaillaan maan parhaan kameran tuottoja.

Britannian tuottoisin nopeuskamera on nimittäin muodostunut valtiolle kuin kultakaivokseksi, sillä vuoden aikana sen ottamien kuvien perusteella on sakotettu noin kuudella miljoonalla eurolla. Asiasta uutisoineen Telegraph-lehden mukaan kyseessä on maan hämmentävin katu, sillä vuoden aikana yksi ainoa kamera välähti sen varrella 41.000 kertaa. Autoilijat pitävät paikkaa sakkorysänä, mitä se myös tilastojen valossa on.

– Tämä on uskomatonta. Tämä on katuryöstöä. Kyseessä on maan tuottoisin kamera, ja se on taajamassa, Paul Pearson valitteli erikoista tilannetta.

Lehden mukaan sakkojen syynä ovat kunnan tieosuudelle asettamat yhdeksän liikennemerkkiä, jotka sekoittavat lähes jokaisen autoilijan ja altistavat heidät virheille. Kadulla esimerkiksi kielletään ajaminen toiseen suuntaan tiettynä aikana aamulla, mutta täysin päinvastaiseen suuntaan iltapäivällä. Siten kielletty ajosuunta -opasteet ovat kadun molemmissa päissä ja autoilijan tulee olla tietoinen tarkasta kellonajasta kadulle ajaessaan.