Onko Facebook vaarassa tuhota sinunkin ihmissuhteesi? Tee näin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on parhaimmillaan oivalllinen sosiaalisen kanssakäymisen väline, joka lisää huomattavasti esimerkiksi yhteydenpitoa vanhoihin tuttuihin. Kolikon toisella puolella se on väline, joka tuhoaa koko ajan useampia ihmissuhteita.

Monille seurustelusuhteille Facebook on nimittäin osoittautunut koetinkiveksi, kun exät ja vastakkaista sukupuolta olevat Facebook-kaverit alkavat ärsyttää kumppania tai aiheuttaa jopa mustasukkaisuutta julkisilla viesteillään. Tämä on selvinnyt Online Dating -verkkopalvelun tekemässä tutkimuksessa. Samalla palvelu antoi kuusi vinkkiä tilanteen parantamiseksi.

1. Kommunikaatio. Keskustele kumppanisi kanssa mahdollisesta Facebook-ongelmasta.

2. Jos jokin profiilissasi tai kaverijoukossasi saa kumppanisi mustasukkaiseksi, harkitse tilanteen korjaamista.

3. Sinun runsas Facebookin käyttösi voi lisätä kumppanin epävarmuutta, joten keskity päivittäin myös ihmissuhteesi hoitamiseen.

4. Jos exän viestit ovat liian vaikeita käsitellä sinulle tai kumppanillesi, voit poistaa hänet kavereistasi tai piilottaa hänet uutisvirrastasi. Siten voit varmistua, että et enää vahingossakaan näe hänen kuulumisiaan.

5. Varmista tasaisin väliajoin, että Facebookin yksityisyysasetuksesi ovat ajan tasalla. Palvelun asetuksia päivitetään usein, ja silloin sinunkin asetuksesi voivat myös muuttua.

6. Ole tarkkana mitä itse julkaiset Facebookissa ja poista kaikki sellainen materiaali, josta voi myöhemmin olla harmia.