Näin suomalaiset Facebook-käyttäjät eroavat muista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu on kuin internet internetin sisällä omine viestipalveluineen ja kotisivuineen. Lähes 600 miljoonan käyttäjäkunta tekeekin siitä todellisen kansallisuuksien sulatusuunin. Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset erottuvat tästä joukosta ainakin yhdellä tavalla.

OnlineDating-palvelun teettämässä tutkimuksessa selvitettiin Facebookin vaikutusta ihmissuhteisiin. Myös Suomi nousi tutkimuksessa esiin, sillä suomalaiset ovat eniten parisuhteessa olevia Facebook-käyttäjiä. Missään muussa maassa ei ole prosentuaalisesti yhtä paljon käyttäjiä, jotka ovat jonkinlaisessa parisuhteessa.

Palvelun kaikista käyttäjistä vain 60 prosenttia ilmoittaa parisuhdestatuksensa profiilissaan. Useimmin oman parisuhteensa tilan näyttävät muille käyttäjille amerikkalaiset, eteläafrikkalaiset ja islantilaiset. Viime vuonna kaikista käyttäjistä 24 prosenttia muutti statuksensa sinkuksi ja 31 prosenttia muutti statuksensa seurusteluksi.