19-vuotias muslimityttö osallistui missikilpailuun – kivitettiin kuoliaaksi sharia-lain nojalla

Ohhoh! · Stara.fi

Viime aikoina islamilaisissa maissa teinitytöille tehdyt raakuudet ovat olleet runsaasti otsikoissa, sillä heitä on tapettu islamilaisen sharia-lain nojalla ruoskimalla vain siksi että he ovat joutuneet raiskaajan uhreiksi. Tuorein tapaus tulee kuitenkin Ukrainasta, jossa teinityttö kivitettiin kuoliaaksi.

19-vuotias muslimityttö Katya Koren tuomittiin sharia-lain perusteella kuolemaan, koska hän oli osallistunut kauneuskilpailuun. Hänet löydettiin surmattuna Crimeassa sijaitsevasta kotikylästään.

Ystävät kertoivat poliisille tytön pukeutuneen usein länsimaisiin muotivaatteisiin ja sijoittuneen seitsemänneksi kauneuskilpailussa. Heidän kertomuksensa mukaan kovan linjan muslimit olivat ottaneet tytön kiinni ja tuominneet hänet kuolemaan ilman todellista oikeudenkäyntiä. Kivittämällä suoritetun surmaamisen jälkeen ruumis haudattiin metsään, josta tytön ruumis viikon kuluttua löytyi.

Ukrainan poliisi on käynnistänyt asiassa murhatutkimukset. Pidätettynä on kolme teini-ikäistä muslimipoikaa, joiden mukaan surma oli oikeutettu islamin nimessä. Heidän mielestään teinityttö rikkoi sharia-lakia ja hänet tuli tuomita kuolemaan.

PÄIVITYS: Sittemmin asiasta on annettu maailmalla ristiriitaista tietoa ja esimerkiksi väitetty, että pojat olisi painostettu tekemään tunnustus. Painostusväitteille ei ole kuitenkaan saatu vahvistusta.

Maaliskuussa teinipoika tuomittiin Saudi-Arabiassa saamaan 120 raipaniskua ja kuukausiksi vankilaan hänen pussattuaan tyttöä. Jotkut teini-ikäiset tuomitut ovat menettäneet henkensä jo alle 80 raipaniskusta. Viime vuonna Saudi-Arabiassa tuomittiin sharia-lain perusteella taikuuden harjoittamisesta teloitettavaksi libanonilainen televisiotähti, joka oli tarjonnut kotimaassaan ennustajapalvelua televisiokatsojille.

Helmikuussa bangladeshiläinen 14-vuotias tyttö kuoli raipaniskuihin, jotka hänelle määrättiin tytön jouduttua serkkunsa raiskaamaksi. Tammikuussa bangladeshiläinen 16-vuotias tyttö sai 101 raipaniskua, koska tuli raiskatuksi ja raskaaksi. Arabiemiraattien Dubaissa puolestaan brittipariskunta tuomittiin viime vuonna kuukaudeksi vankilaan, koska he suutelivat toisiaan ravintolassa.

Suomessa kansanedustaja Kimmo Sasi totesi viime vuonna, että sharia-lakia tulisi hänen mukaansa soveltaa myös Suomessa muslimien välisten riitojen sovittelemisessa. Samaa mieltä ovat olleet myös Suomessa asuvat muslimien edustajat.