Pikkupojat leikkivät sotaa – koulu rankaisi

Ohhoh! · Stara.fi

Pikkupoikien yleisimpiä leikkejä olivat vielä pari vuosikymmentä sitten erilaiset poliisi ja roisto -leikit sekä sotaleikit. Nyt viimeksi mainituista leikeistä on yllättäen tullut punainen vaate eräässä brittikoulussa.

Nuneatonissa sijaitsevan Nathaniel Newton Infant School -koulun opettajat ovat nimittäin rankaisseet jälki-istunnolla kahta ekaluokkalaista 7-vuotiasta pikkupoikaa, koska he olivat leikkineet sotaa koulussa. Erityisen negatiivisesti opettajat suhtautuivat siihen, että pojat olivat tehneet käsillään pistooliksi ymmärettävän eleen ja olleet ampumassa toisiaan ja opettajiaan.

Aiemmin suomalaisetkin isät ovat tehneet kesäisin pojille leikkiaseita esimerkiksi laudasta, mutta sellainen ei todennäköisesti tule kyseeseen kyseisen koulun oppilaille. Opettajien mukaan poikien pyssyleikit olivat nimittäin ”uhkaavaa käytöstä” ja sellainen on koulussa jyrkästi kiellettyä. Poikien leikkejä käsiteltiin myös yhdessä heidän vanhempiensa kanssa. Vanhempien mukaan koko jupakka on naurettava, sillä pikkupojat ovat leikkineet sotaa jo sukupolvien ajan. Koulun mukaan aseen esittäminen kädellä on kuitenkin vakava asia erityisesti koulussa.