Lomailijat kauhuissaan – yli 800 joutunut medusojen uhriksi

Ohhoh! · Stara.fi

Medusat ovat viime vuosina olleet yhä useammin otsikoissa, kun ne ovat aiheuttaneet alati enemmän ongelmia turistirannoilla. Viime vuonna medusan isku vei jopa turistin hengen Thaimaassa. Nyt Yhdysvalloissa on syntynyt paniikkia medusojen massaiskusta.

Viime päivinä yli 800 ihmistä on joutunut medusan iskun kohteeksi ja saanut kivuliaita ja kutiavia vammoja. Pahimmillaan tapauksia on tullut jopa 200 päivässä. Epidemian ovat aiheuttaneet rantavesiin ajautuneet valtavat medusaparvet, jotka ovat valloittaneet rannat Cocoa Beachiltä aina Cape Canaveraliin saakka, Mirror-lehti kertoo.

Paikallisten viranomaisten mukaan pitkään jatkuneet itätuulet ovat tuoneet medusaparvet rannoille. Niiden johdosta turistit ovat kauhuissaan eivätkä uskalla uida meressä. Samalla turisteille jaetaan ohjeita medusan polttamien hoitamiseksi. Vahingoittuneisiin kohtiin neuvotaan kaatamaan viinietikkaa.