MTV3: Asiantuntija Janne Katajan tapauksesta: ”Käräjäoikeuksien taso vaihtelee paljon”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen julkkisjuontaja Janne Kataja on joutunut kokemaan viime aikoina kovia, kun hänen hometalonsa korvauskiistaa on käyty julkisuuden lisäksi myös oikeudessa. Riihimäen käräjäoikeus hylkäsi äskettäin Katajan vaatimukset poikkeuksellisella tuomiollaan.

Nyt MTV3 on tiedustellut asiasta mielipidettä oikeudenkäynneissä asiantuntijana kuullulta HTT-tavarantarkastaja Tapio Kemoffilta. Hän ihmettelee käräjäoikeuden päätöstä, joka poikkeaa merkittävästi yleisestä oikeuskäytännöstä. Riihimäen käräjäoikeuden mukaan myyjän vastuu oli nimittäin vain kaksi vuotta, kun se on lain mukaan viisi vuotta.

– Käräjäoikeuksien taso vaihtelee erittäin paljon. Ikävä kyllä joskus tulee tällaisia päätöksiä, jotka tuntuvat epäoikeudenmukaisilta. Tämä päätös ei ole ollut linjassa aikaisempien hometalokiistojen päätösten kanssa, vaan se on kääntynyt täysin päinvastaiseksi. Epäilen, että muutoksia tulee hovioikeudessa, Tapio Kemoffilta kertoi MTV3:lle.