Facebook tunnistaa nyt kasvosi – toimi näin jos haluat estää sen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisömedia Facebook on lähes 600 miljoonalla käyttäjällään jo valtavan suosittu verkkopalvelu, ja sen tekemät muutokset koskettavat usein kaikkia käyttäjiä. Monet muutoksista vaativatkin käyttäjiltä aktiivisia toimenpiteitä mikäli he haluavat suojella yksityisyyttään.

Nyt Facebook on ottanut käyttöön automaattisen kasvojen tunnistuksen, joka tunnistaa oletuksena sinunkin kasvosi myös kaverien valokuvista ilman että niitä merkitään kuviin erikseen. Tämä voi olla uhka yksityisyydelle, mikäli käyttäjä ei halua tulla tunnistetuksi ja merkityksi muiden valokuviin. Tietonsa ja kuvansa yksityisinä haluavien tulee siten jälleen tehdä itse seuraava muutos asetuksiinsa.

Käyttäjätili -> Yksityisyysasetukset -> Muokkaa asetuksia -> Asiat, joita muut jakavat -> Ehdota kavereille kuvia -> Muokkaa asetuksia -> Ei käytössä.

Samalla kannattaa tarkistaa myös mikä on tilanne samassa kohdassa olevan ”Kaverit voivat kertoa sijaintini Paikat-sovelluksessa” -valinnan suhteen. Se kannattaa muuttaa muotoon ”Poistettu käytöstä” mikäli ei halua sijaintiaan merkityksi muiden toimesta.