Miehiltä kiellettiin naisten alusvaatteiden myyminen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Islamilaisessa Saudi-Arabiassa naiset eivät saa ajaa autoa, ja viime viikkoina maassa onkin käyty kovaa kiistaa asiasta. Myöhemmin tässä kuussa naisten on määrä hypätä ratin taakse lakia vastustaakseen. Miehet ovat taas ilmoittaneet pahoinpitelevänsä naiset mikäli he ajavat.

Ajokieltoa on perusteltu muiden muassa sillä, että siten naiset eivät joudu tekemisiin vieraiden miesten, kuten poliisien ja mekaanikkojen, kanssa. Nyt maan johtaja Kuningas Abdullah on tehnyt päätöksen, jolla sukupuolten välistä kanssakäymistä vähennetään edelleen. Miehet eivät nimittäin jatkossa saa enää myydä naisten alusvaatteita kaupoissa. Naiset ovat riemuinneet kuninkaan määräyksestä, sillä se vähentää noloja tilanteita naisten asioidessa kaupoissa.

Tähän saakka naiset ovat joutuneet kertomaan miesmyyjille omat strategiset mittansa. Kolme vuotta sitten maan työministeri nimittäin kielsi naisten työskentelemisen kaupoissa, ellei kauppa sijainnut vain naisille tarkoitetussa ostoskeskuksessa, Daily Mail uutisoi. Kuninkaan päätöksen on tarkoitus vähentää harvinaisen korkeaa naisten työttömyyttä Saudi-Arabiassa. Nyt naismyyjiä tarvitaan arviolta kuusi tuhatta. Naismyyjien palauttamista vaadittiin esimerkiksi Facebook-ryhmällä.