Poliisit riehuivat Yhdyvalloissa – käsittämätön video kuohuttaa

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Verkossa on viime vuosina nähty nopeasti kasvava määrä videoita, joissa poliisit ja vartijat syyllistyvät törkeisiinkin ylilyönteihin. Nopeasti kasvanut kännykkäkameroiden määrä on edesauttanut tätä kehitystä.

Nyt Yhdysvalloissa nähdään kuitenkin hieman järeämmällä kalustolla kuvattu video tapauksesta, jossa joukko poliiseja käy tanssivien ihmisten kimppuun käyttäen täysin tarpeetonta väkivaltaa. Poliisit yrittävät valvoa käsittämätöntä amerikkalaista lakia, jonka mukaan muistomerkkien läheisyydessä ei saa tanssia.

Lakia vastustavat ihmiset suuntasivat Jeffersonin muistomerkin luokse, ja joutuivat pidätetyksi jo pelkästä rytmisestä hytkymisestä. Paikalle oli kutsuttu useita kuvaajia, joten kyse oli eräänlaisesta tarkoituksellisesta provokaatiosta. Ulos käsiraudoissa kannettavat huusivat ”Tämä on poliisivaltio!”