Ala-aste listasi luuserilapset jo ennen koulun alkua

Ohhoh! · Stara.fi

Britanniassa on noussut kohu erään alakoulun toiminnasta, sillä koulu on valinnut tulevista oppilaistaan jo etukäteen ne, jotka tulevat todennäköisimmin lopettamaan koulun ennen aikojaan tai jotka tullaan erottamaan.

East Sussexin kunnanvaltuusto valitsi 72 ongelmatapausta lapsista, jotka aloittavat ala-asteen ensi syksynä. Tarkoituksena oli tunnistaa ongelmatapaukset ajoissa, jo ennen koulun alkamista. Viranomaiset puolustelevat erikoista toimintaansa sillä, että listan avulla he osaavat kohdentaa voimavaroja oikeisiin henkilöihin.

Oppilaiden listauksessa käytettiin apuna Therapeutic Intervention Servicen asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneen oppimis- ja käyttäytymishäiriöisiin lapsiin. Tapaus tuli julki, kun listaus päätyi mukaan koulun virallisiin asiakirjoihin. Vanhemmat raivostuivat saatuaan kuulla oppilaiden jaottelusta, mutta kunta ja koulu puolustavat toimintaansa.