Britanniasta löytyi kauhujen sairaala – 1 200 ihmistä kuollut

Ohhoh! · Stara.fi

Suomen sairaanhoidon tilasta on käyty julkisuudessa keskusteluja lähinnä vanhusten huonon kohtelun merkeissä, kun monissa laitoksissa on ilmennyt puutteita. Nyt Britanniassa on kuitenkin tullut ilmi todellinen kauhujen sairaala.

Staffordin sairaala on nimittäin noussut Britanniassa valtavan kohun keskiöön, kun tutkimuksessa selvisi, että kolmen vuoden aikana peräti 1.200 potilasta on kuollut ennenaikaisesti sairaalassa saadun surkean hoidon ja hoitovirheiden takia. Kyseessä on Britannian suurin terveysskandaali vuosikymmeneen. Kriisisairaalaan tehdyssä tutkimuksessa paljastui lukemattomia törkeitä virheitä, Daily Mail uutisoi.

Tutkimuksessa selvisi esimerkiksi, että sairaala on jättänyt järjestelmällisesti tutkimatta satoja potilaiden ja heidän omaistensa tekemiä valituksia. Selvityksessä paljastui myös, että janoiset potilaat ovat joutuneet juomaan vettä kukkamaljakoista, koska hoitajat eivät suostuneet tuomaan heille vettä. Sairaalan mukaan potilaille ei saanut jättää yöksi juotavaa ”turvallisuussyistä.”

Nyt tulossa on myös oikeudenkäyntejä kuolemantapauksista, joiden katsotaan olevan sairaalan syytä. Tuoreimmassa tapauksessa kuuden päivän ikäisen vauvan jalka kastettiin kiehuvaan veteen, koska kätilöt eivät tarkistaneet veden lämpötilaa. Kätilöt olivat kotikäynnillä ottamassa verikokeita ja pyysivät kiehuvaa vettä. Tietämättä pyynnön tarkoitusta heille toimitettiin kiehuvaa vettä, jonne kätilö ja harjoittelija vahingossa laskivat lapsen jalan.