Facebookin käytössä historiallinen muutos: ”Alamäki alkoi?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetissä on vuosien varrella ollut useita yhteisöpalveluja, jotka ovat nousseet erittäin suosituiksi, mutta romahtaneet kuitenkin vääjäämättä käyttäjien siirtyessä käyttämään muita palveluja. Todennäköisesti historia toistaa itseään myös tulevaisuudessa.

Tuoreimpana esimerkkinä romahtaneesta yhteisöjätistä on MySpace, joka oli vielä viisi vuotta sitten miljardien arvoinen. Facebook vei kuitenkin sekä palvelun käyttäjät että sen arvon. Facebook on kasvanut valtavalla vauhdilla jo vuosien ajan, mutta tuoreimpien tilastojen mukaan käyttäjämäärä on nyt ollut Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran laskussa koko palvelun historiassa.

Inside Facebook -julkaisun mukaan Facebookilla oli viime kuussa Yhdysvalloissa kuusi miljoonaa käyttäjää vähemmän kuin edellisessä kuussa. Palvelulla oli viime kuussa 149,4 miljoonaa amerikkalaista käyttäjää, mikä on valtava määrä laskusta huolimatta.

Yhdysvaltojen lisäksi laskua oli myös monissa muissa maissa, kuten Kanadassa, Norjassa, Britanniassa ja Venäjällä. Näiden tietojen valossa on mahdollista, että Facebook on tavoittanut lakipisteensä ja että suunta on jatkossa alas. Varsinaista korvaajaa palvelulle ei ole vielä esitelty.