Rebecca Blackin YouTube-skandaalin tausta selvisi: ”Uskomattoman härskiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

13-vuotias teinityttö Rebecca Black on noussut valtavaan suosioon, kun hänen Friday-kappaleensa nousi kulttisuosion erityisesti Yhdysvalloissa. Biisi on nimettiin ”maailman huonoimmaksi biisiksi”, mutta samaan aikaan sitä kehuttiin nerokkaaksi.

Kyseinen video on YouTubessa ylivoimaisesti vuoden katsotuin musiikkivideo, mutta pari päivää sitten video yllättäen poistettiin palvelusta. Nyt julkisuuteen on tihkunut yllättäviä tietoja tapauksen taustoista. Oman videonsa poistamista vaati nimittäin Rebecca Black, koska kappaleen tehnyt ja Blackille myynyt Ark Music Factory -yhtiö vaati lisää rahaa hittikappaleesta.

Tähän mennessä tapauksen härskein käänne nähtiin kuitenkin pari päivää ennen videon poistamista, kun yhtiö ryhtyi laskuttamaan videon katsojilta 2,99 dollaria, vaikka se ei edes omistanut videon oikeuksia. Se oli Rebecca Blackille viimeinen niitti ja hän päätti poistaa toistaiseksi koko videon palvelusta. Nyt Ark Music Factory on ilmaissut tyytymättömyytensä videon poistamiseen, ja Black on puolestaan vienyt asian oikeuteen.

Rebecca Blackistä on puhuttu ajoittain esimerkiksi Twitterissä jopa enemmän kuin Japanin tsunamista. Suurin osa kommenteista on tosin ollut negatiivisia. Supertähdeksi kirjaimellisesti yhdessä yössä noussut teinisensaatio olisi monien mielestä voinut vaipua unholaan, mutta nyt hän on ilmoittanut uransa jatkumisesta. Verkossa hänen alla olevaa Twitter-viestiään on pidetty selvänä merkkinä maailmanlopusta.

Rebecca Black vahvisti jo aiemmin blogissaan olevansa työstämässä toista kappaletta. Hittikappaleen kirjoitti hollywoodilainen yhtiö Ark Music Factory, jolle Blackin perhe maksoi siitä 1.500 dollaria.