Planking: 14-vuotias pidätettiin Facebook-kuvan takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme toukokuussa kuinka planking-valokuvausilmiö on levinnyt räjähdysmäisesti maailmalla ja aiheuttanut myös ongelmia viranomaisten kanssa. Sittemmin poliisi ja vakuutusyhtiöt ovat varoittaneet ilmiöstä, joka on aiheuttanut jo vakavia loukkaantumisia ja kuolematapauksia.

Useat planking-kuvissa vaarallisissa paikoissa poseeranneet ovat menehtyneet muiden muassa pudottuaan kerrostalojen parvekkeilta. Monia on myös pidätetty heidän poseerattuaan esimerkiksi poliisiautojen päällä. Nyt englantilainen 14-vuotias poika on joutunut vaikeuksiin julkaistuaan laittoman planking-kuvan Facebookissa. Alla nähtävässä kuvassa poika makaa nimittäin laittomasti junanraiteilla. Poika joutuu vastaamaan tekosestaan oikeudessa 5. heinäkuuta, York Press uutisoi.

Kuva: Facebook

Ilmiössä on tarkoituksena on maata valokuvattavana erikoisissa paikoissa. Sääntöinä on, että kuvattavan tulee poseerata oikosenaan ja ilmeettömänä kädet ja jalat sormia ja varpaita myöden ojennettuina. Innokkaimmat harrastajat ottavat kuvan poseerauksestaan, antavat sille nimen ja julkaisevat verkossa esimerkiksi Facebookiin varta vasten perustetulla sivulla.

Kuva: Twitter

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook

Kuva: Facebook