Facebook-peli teki luojastaan upporikkaan

Digi · Stara.fi

Verkon menestystarinat ovat tuoneet luojilleen miljardien dollarien tuloja, ja nyt Facebook ja Skype ovat saamassa seuraajan FarmiVille-pelistä. Huippusuosittu peli on nimittäin tekemässä luojastaan Mark Pincusista miljardöörikerhon seuraavan jäsenen.

FarmVille-peliä tuottava Zynga-yhtiö listattiin nyt pörssiin ja Wall Streetin asiantuntijat uskovat listautumisen tuovan perustajastaan Pincusista miljardöörin. Yhtiön arvoksi on alustavasti laskettu 20 miljardia. Parhaillaan pankkiirit laskevat kuumeisesti kuinka monta osaketta omistajien tulee panna myyntiin ja millä hinnalla. Laskutoimituksiin kuluu yleensä kolmesta neljään kuukautta.

Zyngan pelejä pelaa kuukausittain noin 230 miljoonaa ihmistä.

Sosiaalisen median yritysten osakeannit ovat olleet viime aikoina menestyksiä. Nettiosakkeiden suosion nousua on usein pidetty merkkinä ”nettikuplasta” ja markkinoiden ylikuumenemisesta, mutta siitä huolimatta osakkeet kiinnostavat edelleen. Yksi osasyy kiinnostukseen on alan yhtiöiden osakeantien vähäisyys. Esimerkiksi Facebookia on toivottu pörssiin jo pidemmän aikaa.