Täh? Karannut hevonen tallentui poliisin nopeuskameraan – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on viime vuosina lisätty huomattavasti poliisin teknistä nopeusvalvontaa, eli käytännössä teiden varsilla olevia kameratolppia. Lukuisia näiden peltipoliisien kuvaamia ylinopeuksia on puitu oikeudessa saakka, mutta kaikista kuvista ei sakkoja kyetä kuitenkaan jakamaan.

Nyt nopeuskameran tallenteista on löytynyt Saksassa tapaus, josta tullaan tuskin sakkoja antamaan. Meppenin kaupungissa sijaitsevan nopeuskameran kuvassa nähdään nimittäin valkoinen hevonen, joka juoksi jahtaajiaan pakoon ilmeisesti ylinopeutta. Tapauksesta uutisoivan Metro-lehden mukaan hevonen juoksi täyttä vauhtia useita kilometrejä ennen kuin se saatiin puolen tunnin kuluttua kiinni.

Kerroimme toukokuussa kuinka 28-vuotias rullaluistelun ammattilainen Sam Tuffnell ”kaahasi” nopeuskameraan rullaluistimilla. Useamman yrityksen jälkeen kameratolppa kuvasi hänet 64 km/h rajoitusalueella. Viranomaisten ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että tieliikennelaki ei tunne rullaluistinten ylinopeutta.