Poliisi voimaton: Kameratolppa kuvasi ylinopeuden rullaluistimille

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin on viime vuosina lisätty huomattavasti poliisin teknistä nopeusvalvontaa, eli käytännössä teiden varsilla olevia kameratolppia. Monia tolppian kuvaamia ylinopeuksia on puitu oikeudessa saakka, mutta nyt Britanniassa poliisi on erään tapauksen edessä voimaton.

Kameratolppa kuvasi nimittäin erään mieshenkilön kaahaamassa 64 km/h rajoitusalueella ylinopeutta ja kaiken lisäksi ilman valoja ja turvavälineitä. Viranomaisten ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että mies oli liikkeellä rullaluistimilla.

Kyseessä oli 28-vuotias rullaluistelun ammattilainen Sam Tuffnell, joka halusi päästä kameratolpan kuvaan. Poliisi ei kuitenkaan voi syyttää häntä, sillä tieliikennelaki ei tunne rullaluistinten ylinopeutta. Mies toteutti tempauksensa Hastingsin kaupungissa Itä-Sussexissa. Hänen oma ennätyksensä on 104 kilometriä tunnissa auton vauhdittamana.

– Voi olla että kuljin hieman ylinopeutta. Kaikki rakastavat tempaustani. Heidän mielestään se on loistava. Jotkut tosin ajattelevat, että minä olen hullu, Sam Tuffnell kertoi Daily Mirror -lehdelle.